Η αυτοάμυνα είναι ζήτημα επιβίωσης. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όσες υπερασπίζονται τις εαυτές τους15ετη κάθειρξη για την Π., για την οποία αναγνωρίστηκαν μεν τα διάφορα ελαφρυντικά, όχι όμως η αυτοάμυνα.
Θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.
Για εμάς η αυτοάμυνα παραμένει αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μας και εξακολουθούμε να στεκόμαστε αλληλέγγυες. (Καμιά Ανοχή)

Στεκόμενες/οι αλληλέγγυα στην 22χρονη Π. από την Κόρινθο αναδημοσιεύουμε κείμενα και αφίσες στήριξης και αλληλεγγύης  από συλλογικότητες και πρωτοβουλίες.

Καμιά μόνη της στην βία της πατριαρχίας. Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα. Καμιά δίωξη σε όσες υπερασπίζονται τις εαυτές τους.

Κάθε δύο μέτρα κάτω από τη γη, υπάρχει μία θέση για κάθε βιαστή.
 Ανθός - Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμαΚαμιά Ανοχή: Καμία διώξη στις γυναίκες που αμύνονται απέναντι στην σεξιστική βία
Αύριο, Τετάρτη 27/9/2017, οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η Π.Α. που τον Ιούλιο του 2016, αμυνόμενη σε σεξουαλική επίθεση 46χρονου, θέλοντας να προστατέψει την εαυτή της (τότε 22 χρονών) και την 17χρονη φίλη της, τον απέκρουσε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Η ίδια κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ η τότε 17χρονη η οπόια ήταν μαζι της κατηγορείται ως συνεργός. Πουθενά δεν γίνεται αναφορά όμως, τόσο στον κίνδυνο που απειλούσε εκείνη την ώρα τις δύο κοπέλες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες βίας υπό τις οποίες ζούσε η Π.Α., που την ώθησαν στο να χρειάζεται να έχει μαζί της μαχαίρι, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύσει την σωματική της ακεραιότητα.
Για άλλη μια φορά, το δικαίωμα στη ζωή δυό γυναικών θεωρείται λιγότερο σημαντικό από το δικαίωμα του άντρα που τους επιτέθηκε.
Για άλλη μια φορά, μια γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να αυτοαμυνθεί απέναντι στην αντρική βία.
Η αυτοάμυνα έχει αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις, καθώς και στον ποινικό κώδικα της Ελλάδας που ορίζει ότι δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας και ο δράστης δεν τιμωρείται. Η άμυνα ορίζεται ως την “αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει κάποιος, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους”.
Η προφυλάκιση και παραπομπή της Π.Α. σε δίκη δεν αποτελεί δικαιοσύνη.
Δικαιοσύνη είναι να αμφισβητήσουμε επιτέλους την κοινωνικοπολιτική νόρμα που δίνει αξία στο λόγο του άντρα, υποτιμώντας και σιωπώντας το λόγο της γυναίκας, στερώντας της το δικαίωμά στην αυτοάμυνα.
Αρνούμαστε να περιμένουμε να χυθεί το αίμα μιας γυναίκας πριν πιστέψουμε τη βία που έχει δεχτεί.
Ραντεβού έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στης Π.Α. και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα.


  Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto : Η αυτοάμυνα είναι ζήτημα επιβίωσης. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην δικαζόμενη γυναίκα από την Κόρινθο.

22 Ιουνίου 2016 η 22χρονη βρισκόταν με την 17χρονη φίλη της σε παγκάκι όταν 46χρονος τις πλησιάζει και επιτίθεται σεξιστικά εναντίον τους. Παρότι προσπαθούν να τον σταματήσουν λεκτικά εκείνος απτόητος συνεχίζει την επίθεσή του. Η 22χρονη αμύνεται με το μαχαίρι από την τσάντα της και τον καρφώνει στο στήθος. Οι δύο κοπέλες μετά τον θάνατο του βιαστή προφυλακίζονται.  Η 22χρονη κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και για παραβίαση της νομοθεσίας για οπλοκατοχή και οπλοχρησία και η 17χρονη για συνέργεια σε φόνο. Την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2017 δικάζεται η 22χρονη στο Ναύπλιο.

Για τον βιασμό της κόρης του στη Λάρισα στρατιωτικός πρόσφατα καταδικάστηκε μεν πρωτόδικα απο το δικαστήριο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την μελλοντική εκδίκαση του εφετείου.
Η γυναίκα που αμύνθηκε για να μην βιαστεί η ίδια και η φίλη της προφυλακίστηκε και δικάζεται αύριο για φόνο. Το αυτονόητο για μας δικαίωμα στην αυτοάμυνα απέναντι στο βιασμό, καταδικάζεται με την γνωστή τακτική αποκοπής της ενέργειας από την συνθήκη μέσα στην οποία εφαρμόστηκε. Η καταγγελία για σεξιστική επίθεση χλευάζεται και αμφισβητείται. Η κυρίαρχη πατριαρχική αντίληψη που αναπαράγεται μέσα στο κοινωνικό σώμα, είτε ηχηρά είτε σιωπηρά, δεν οδηγεί μόνο στο γύρισμα της πλάτης απέναντι σε όσες επέζησαν σεξιστικών επιθέσεων. Η πιο πατριαρχικά επιθετική, η πιο φασιστική στάση απέναντι στα θύματα σεξιστικών επιθέσεων είναι η έκφραση και προπαγάνδιση υποτιμητικών χαρακτηρισμών τους, βγάζοντάς τες τρελές, προκλητικές, ψεύτρες, επικίνδυνες. Παράλληλα αυτή η πατριαρχική θεώρηση και φασιστική πρακτική, παράγει και προωθεί αφηγήσεις υποστηρικτικής ελάφρυνσης και ουσιαστικής αθώωσης των βιαστών.

Οι γυναίκες που δεν μένουν σιωπηλές, που αντιδρούν απέναντι στη βία της πατριαρχίας τιμωρούνται με κάθε τρόπο. Μέσα σε μια κυρίαρχη συνθήκη, που η συγκάλυψη, η συνένοχη σιωπή και η αθωωτική για τους βιαστές σχετικοποίηση των σεξιστικών επιθέσεων, αποτελούν τον κανόνα της εξουσιαστικής-πατριαρχικής κοινωνικής δόμησης.  Εκείνες που σπάνε την σιωπή, εκείνες/οι που σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στη συγκάλυψη, που αποδομούν την «λογική» των ίσων αποστάσεων, που αναδεικνύουν με τον λόγο και τις πράξεις τους την κουλτούρα του βιασμού, στοχοποιούνται με κάθε τρόπο. Είναι ένας κύκλος πατριαρχικής βίας που θρέφεται καθημερινά στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, στις παρέες, στους πολιτικούς κύκλους, από άντρες βιαστές, από μισογύνιδες, τραμπούκους, μάτσο και κυριαρχικούς αλλά και από συνεργάτες τους απολογητές, υποστηρικτές της ματσίλας, απο σιωπηλούς υποστηρικτές της πατριαρχίας που συγκαλύπτουν συνένοχα και βρίσκουν από αστείες ως ενοχλητικές τις αντιδράσεις απέναντι στον σεξισμό τους.  Όλος αυτό ο πατριαρχικός και κυριαρχικός ζόφος παλεύει συνειδητά και με κάθε μέσο, εργαλειοποιώντας στις αφηγήσεις του κάθε τι που μπορεί να του φανεί χρήσιμο, προκειμένου να περιθωριοποιήσει, να οδηγήσει στη σιωπή και να καταστείλει,  όσες και όσους αντιμάχονται τη φασιστική του νοοτροπία.

Αν  ο θύτης δεν ήταν λευκός, ξέρουμε πολύ καλά πως τα ρατσιστικά αντανακλαστικά θα είχαν καταδικάσει τον βιαστή χωρίς πολλά λόγια και η σεξιστική επίθεση θα βόλευε ως εργαλείο καλλιέργειας και αναπαραγωγής ρατσιστικού μίσους.

Είτε δικαστές, είτε μπάτσοι, είτε «φίλοι», είτε «σύντροφοι», είτε δάσκαλοι, γονείς, σύζυγοι, οι συνεπείς υπερασπιστές της Πατριαρχίας έχουν την ίδια αντίδραση : «κάψτε την μάγισσα».
Η αυτοάμυνα απέναντι στον σεξισμό είναι ανάχωμα στην πατριαρχική βία. Η 22χρονη έπραξε το αυτονόητο: αμύνθηκε και έστειλε τον βιαστή εκεί που έπρεπε να είναι. Δυό μέτρα κάτω από την γη.

Αλληλεγγύη στην διωκόμενη 22χρονη γυναίκα από την Κόρινθο. 

Καμιά δίωξη σε όποια αμύνεται ενάντια στην βία της πατριαρχίας, με όποιο τρόπο αυτοάμυνας επιλέγει.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΖΟΦΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ.

Βόλος, 26 Σεπτέμβρη 2017
Αναρχική Συλλογικότητα  mⒶnifesto


Η νέα μας διεύθυνση

Η νέα διεύθυνση μας είναι η  https://anthoscollect.wordpress.com/ Ανθός - Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα